• Iso-Ruuhijärvi on suosittu soutu-uistelukohde

  • SM Lohipilkkikilpailut

Open map

Olet täällä

Iso-Ruuhijärvi

Iso-Ruuhijärvi on suosittu kaupungin lähellä sijaitseva kalavesi, jonka lohikaloja pyydetään kesällä veneestä ja talvella pilkkien. Hoidettu 45 hehtaarin virkistyskalastuskohde sijaitsee vain 14 kilometrin päässä Kajaanista, mutta järvellä on hyvin erämainen tunnelma. Iso-Ruuhijärven Kalamiestuvalle on opasteet Kajaani – Joensuu tieltä (valtatie-6).

Iso-Ruuhijärvi on vaihtelevan syvyinen ja -muotoinen metsäjärvi. Avovesiaikaan kalastus on kätevintä veneellä. Saaliin takia ei tarvitse soutaa pitkälle, sillä eniten kirjolohia nostetaan niin kesällä kuin talvellakin järven länsipäästä. Toisaalta peräosan lahdilla on rauhallista ja sieltä kokeileva löytää omat ottipaikat. Rantapolut kiertävät järveä ja hyviä rannalta kalastuspaikkoja ovat lukuisat niemet. Talvikalastus päästään aloittamaan yleensä viimeistään joulukuussa, jolloin jää on tarpeeksi paksu innokkaiden pilkkijöiden vastaanottamiseksi. Parasta pilkkiaikaa Iso-Ruuhijärvelläkin on kevättalven aurinkoiset päivät

Iso-Ruuhijärvi on Kainuun suosituimpia matkailukalastuskohteita, jossa palvellaan perheiden ja yksittäisten kalastajien lisäksi myös kalastajaryhmiä. Yritykset ja yhteisöt voivat vuokrata Ruuhijärven Kalamiestuvan esimerkiksi juhlia, kokouksia ja tiimipalavereita varten. Keskuksena toimii kalastajien tarpeiden mukaan rakennettu Kalamiestupa, sauna, kalankäsittelytilat, sähköistetty asuntovaunualue sekä kota ja vuokravenelaiturit. Tuvassa on tilaa noin seitsämänkymmenen henkilön tapaamisiin. Lisäksi järveä kiertävän polun varrella on taukopaikkoja. Iso-Ruuhijärvi on myös suosittu kalakilpailukohde niin lohipilkinnässä kuin soutu-uistelussakin.

Kalasto ja hoito

Yleisin saaliskala on kirjolohi. Pyyntikokoisia kirjolohia istutetaan järveen ympäri vuoden ja suurimpia saaliita saadaan matkailu- ja kalastussesonkien aikaan. Satunnaisesti saaliina on myös kuhia ja siikoja. Ahvenia saadaan varsinkin pilkkimällä ja kookkaista hauista esimerkkinä on 6,3 kilon painoinen vonkale, joka ongittiin perholla. 

suomi
Lupatiedot päivitetty 
6.5.2014
Luvat: 

10 €/vrk tai 6 €/4 tuntia. Perhelupa 20 €/vrk, sarjalupa 35 €/5 lupaa. Lisäsiimat talvikalastuksessa 1 €/kpl, max 3 kpl.

Lupien myynti: 

Iso-Ruuhijärvi ja Kajaani Info. Mobiililupa 1 vrk (12,02 € + mpm): Soita 06060561497 (lupa tulee tekstiviestinä matkapuhelimeesi ja veloitetaan matkapuhelinlaskussasi) Mobiililupa 4 tuntia (6,84 € + mpm): Soita 06060561496 (lupa tulee tekstiviestinä matkapuhelimeesi ja veloitetaan matkapuhelinlaskussasi)

Kalastuskausi: 

Koko vuosi (jäätilanne huomioiden). Lisätietoja: www.ruuhijarvi.fi, Kajaani Info (08) 6155 555,  Iso-Ruuhijärven valvojat 044 7100 293. Osoite: Ruuhijärventie 661, Kajaani